blog &
updates

Introductie Pauline Willems MfN Arbeidsmediator

Geen enkele werkgever of werknemer zit op conflicten te wachten. Toch komen ze binnen ieder bedrijf voor. Gelukkig kunnen problemen vaak worden opgelost voordat ze écht uit de hand lopen door de inzet van mediation.

Van reorganisaties en ontslagprocedures tot arbeidsrelaties en ziekteverzuim door werksituaties: als mediator focus ik me op arbeids- en zakelijke conflicten. Iedere ochtend sta ik met veel energie op om te bemiddelen bij belangentegenstellingen en problemen tussen samenwerkende partijen.

Aanpak
Mediation gaat over het vinden van een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is. Met individuele voorgesprekken zet ik alle betrokkenen daarom bij voorbaat al op de stand ‘toekomstgericht’. Daarbij creëer ik inzicht in ieders eigenbelang en verantwoordelijkheid. Geen gemakkelijke gesprekken, maar zo krijgen alle partijen wél snel zicht op mogelijke oplossingen.

Oplossing
Over het algemeen hoeft het namelijk niet tot een gang naar de rechter of een langslepende UWV-procedure te komen; in nagenoeg alle gevallen leidt effectieve bemiddeling tot herstel van de arbeidsrelatie of een voor alle partijen acceptabele vorm van uit elkaar gaan. Als neutrale en
betrouwbare gespreksleider begeleid ik betrokkenen naar een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is, zodat er een win-win-situatie ontstaat.

Achtergrond
Als voormalig P&O-er en personeelsmanager ben ik werkzaam geweest in de non-profit én de profitsector. En dat heeft me enorm veel inzichten opgeleverd.

Zo heb ik ervaren hoe belangrijk een juiste match is. Of wat het effect van een grote verandering kan zijn. Maar ik heb ook van dichtbij gezien hoe er vanuit die situaties conflicten kunnen ontstaan. Conflicten die vaak gepaard gaan met onnodige strijd en beschadiging. Ik was ervan overtuigd dat dat beter kon.

In 2006 ben ik daarom mijn eigen praktijk begonnen. Sindsdien doe ik iedere dag wat ik graag doe: het verbeteren en herstellen van arbeidsrelaties en het helpen oplossen van arbeids- en zakelijke conflicten.

Voor meer informatie of contact:
www.pwpraktijk.nl
pauline.willems@pwpraktijk.nl
M: 06-46723512